Camera App Connection Bug
0

8 posts in this topic

I have an Iris camera that is not showing up on my camera card and neither the Iris app or the Web portal are reporting the device as being offline.

IMG_1998.JPG

No red dot or problems reported....

IMG_1997.JPG

SystemStatus.jpg

I know the camera is still working because I can ping its IP address and view it through a 3rd party app.  

IMG_1999.JPG

I did notice that if I go into the camera's configuration the wifi and network settings are set to "ANY". 

IMG_1996.JPG  

If I let the app search for an available network it cannot find anything and if I enter the SSID info manually I get the following connection error.

IMG_1995.JPG

I've tried power cycling the camera to no avail.

Has anybody else seen this before?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Already had tried the reboot and it didn't work.  The odd thing is that according to the info on the portal the wifi is on the wrong channel and there is no wifi noise or rssi levels.  Currently I have my wifi router set to use channel 8.

"devconn:status":"ONLINE"
"wifi:bssid":"00:00:00:00:00:00"
"camera:bitratetype":"cbr"
"ipinfo:netmask":"255.255.255.0"
"dev:model":"Camera"
"dev:name":"West Gate"
"devadv:driverhash":"9O7Vd1nMQ4Xz+iPzzYd7txqSD5g"
"wifi:channel":1
"camera:resolution":"1280x720"
"base:instances":{}
"wifi:noise":0
"dev:productId":"5c3966"
"dev:place":"75850cce-4114-485f-88bc-96581f83db5f"
"ipinfo:ip":"10.0.1.38"
"wifi:rssi":0
"mot:motion":"NONE"
"devconn:state":"ONLINE"
"base:type":"dev"

Share this post


Link to post
Share on other sites

After being in this state for about two weeks I just noticed the camera is available in the Iris app again.  Nothing was changed with the camera so I'm not sure what resolved it.

"devconn:status":"ONLINE"
"wifi:bssid":"90:72:40:23:A0:EE"
"camera:bitratetype":"cbr"
"ipinfo:netmask":"255.255.255.0"
"dev:model":"Camera"
"dev:name":"West Gate"
"devadv:driverhash":"9O7Vd1nMQ4Xz+iPzzYd7txqSD5g"
"wifi:channel":8
"camera:resolution":"1280x720"
"base:instances":{}
"wifi:noise":-79
"dev:productId":"5c3966"
"dev:place":"75850cce-4114-485f-88bc-96581f83db5f"
"ipinfo:ip":"10.0.1.38"
"wifi:rssi":-56
"mot:motion":"NONE"
"devconn:state":"ONLINE"
"base:type":"dev"
"devconn:lastchange":1511053855542

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
0